Jalostustapaamiset

 

JALOSTUS- JA TERVEYSPÄIVÄ 2011
 
Jalostustoimikunta järjesti Jalostus ja terveyspäivän 23.1.2011 Turun seudulla. Paikalle oli saapunut reilut 20 kessuharrastajaa ja -kasvattajaa. Suurkiitos kaikille mukana olleille ja keskusteluun osallistuneille -oli hienoa, että käytitte aikaanne yhteisten asioidemme pohtimiseen. Alustajana tilaisuudessa oli yhdistyksen sisältä jalostustoimikunnan puheenjohtaja Outi Hälli aiheenaan nykyinen ja tuleva jalostuksen tavoiteohjelmamme. Kutsuttuina alustajia olivat Marjut Ritala Genoscoperilta (monimuotoisuusselvitys), Helena Rautala Helsingin yliopistosta (Tavoitteena perimänmukainen koiranjalostus) sekä Tarja Pääkkönen myös yliopistolta (Eroon epilepsiasta). Alustajien esitysten tiivistelmiin pääsee tutustumaan oheisten linkkien kautta.

Jalostuksen tavoiteohjelman suhteen tilaisuudessa mietittiin nykyisen ohjelmamme toteutumista sekä käytiin lähetekeskustelu uuden tavoiteohjelman valmisteluun. Keskustelun pohjalta jalostustoimikunnan on hyvä aloittaa tavoiteohjelma esityksen varsinainen kirjoitustyö. Ajatuksia uuden tavoiteohjelman valmisteluun liittyen voi edelleen kertoa jalostustoimikunnan puheenjohtajalle. Tavoitteena on, että uuden tavoiteohjelmamme ensimmäinen versio saadaan jäsenistölle kommentoitavaksi kesällä 2011 jolloin hyväksynnästä voisimme päättää yleiskokouksessa syksyllä.

Keeshondien JTO 2007-2011 

Keeshondien JTO 2012-2016 

Tavoitteena perimänmukainen koiranjalostus 

Eroon epilepsiasta 

Keeshondien monimuotoisuuskartoitus

 

KASVATTAJATAPAAMINEN 2008

Jalostustoimikuntamme järjesti yhdessä Chow chow-yhdistyksen jalostustoimikunnan kanssa marraskuun lopussa jalostustapaamisen Jyväskylässä. Meitä oli mukavasti paikalla - kiitos vielä kaikille osallistuneille! Tilaisuuden pääluennoitsijana oli eläinlääkäri Riitta Aho. Hän puhui hyvin valaisevasti ja runsaalla kuvituksella höystettynä koirien terveestä rakenteesta ja liikunnasta. LIsätietoja haluavalle voimme lämpimästi suositella Riitan aiheesta kirjoittamaa kirjaa, jota myydään esimerkiksi ShowLinkin kautta.

 
Oman yhdistyksemme jalostuksen tilaisuudessa esille nostettuja ajankohtaisia asioita voit vilkaista pidetyn alustuksen muodossa. Lisätietoja asioista voit aina kysyä Outilta (outi.halli  @ helsinki.fi, 0400-803312). 

 
Keskustelu aiheista myös näin tilaisuuden jälkeenkin on erinomaisen tervetullutta. Olitpa kasvattaja, yhden tai useamman kessun omistaja tai ylipäätään asioista kiinnostunut; kerrothan mielipiteesi, kannanottosi ja kehitysideasi keskustelupalstallamme (Kasvatuspalsta -> Jalostustapaaminen, marraskuu 2008). 

 
Kiitos!

Jalostustapaamiset

Alustus 2008

  
Takaisin pääsivulle