AGILITY

AGILITYMESTARUUSKISOJEN SÄÄNNÖT:

- A- ja B-kisojen tulokset lasketaan yhteen ja sijoitus määräytyy yhteistuloksen perusteella. Pienimmän yhteistuloksen saanut voittaa. Hylkäystä ei muuteta virhepisteiksi. Jos pisteet menevät tasan, parempi aika ratkaisee.
- Jokaisessa tasoluokassa (1, 2, 3) palkitaan kolme parasta. Saman tasoluokan midit ja maxit kilpailevat yhdessä. Ellei tasoluokassa ole kolmea molemmilta radoilta tulosta saanutta koiraa, loput sijoitukset ratkaistaan yhden radan tulosten perusteella
- Rotumestaruuden voittamiseksi tulee kuitenkin saada molemmista kilpailuista tulos. Ylimmässä luokassa parhaan tuloksen saanut on keeshondien agilitymestari. Mestari voi tulla myös alemmista luokista, jos ylemmissä tulee hylkäyksiä.TOKO

TOKOMESTARUUSKISOJEN SÄÄNNÖT

- Koiran ohjaajan tai omistajan pitää olla Suomen Keeshond ry:n jäsen.
- Tasoluokittain palkitaan kolme parasta kessua.
- Rotumestaruuden voittaa se koirakko, joka saa korkeimman yhteispistemäärän kaikista kokeen liikkeistä riippumatta kilpailuluokasta tai siitä, mihin tulokseen pistemäärä kilpailuluokan sisällä oikeuttaa.
- Tasapisteissä ratkaisevat seuraamis-, kauko-ohjaus- ja luoksetuloliikkeistä saatujen pisteiden yhteismäärä (ilman luokkakohtaisia kertoimia).
- Jos edelleen ollaan tasapisteissä, ratkaisee liikkeistä saatujen arvosanojen määrä: Enemmän arvosanoja “10” saanut koirakko voittaa. Jos kymmeniä on yhtä paljon, jatketaan arvosanojen vertailua alaspäin 9,5:stä alkaen samalla tavalla.


 

 

RALLY-TOKO

RALLY-TOKO MESTARUUSKILPAILUIDEN SÄÄNNÖT

Yleistä
- Rotumestaruuskilpailut pyritään järjestämään kerran kalenterivuodessa osana Suomen Kennelliiton hyväksymää virallista rally-tokokilpailua. Kilpailupaikkaa pyritään vaihtelemaan ympäri Suomea eri paikkakunnille.
- Osallistumisoikeus on kaikilla keeshondrotuisilla koirilla, jotka täyttävät Suomen Kennelliiton määrittelemät osallistumisvaatimukset. Kisaan osallistuvan koiran ohjaajan tai omistajan on oltava Suomen Keeshond ry:n jäsen.
- Tasoluokittain palkitaan kolme parasta keeshondia sekä erikseen rotumestari

Pistelasku
- Rotumestaruudesta kilpailevat kaikissa luokissa vain hyväksytyt tulokset (vähintään 70 pistettä). Jos hyväksyttyä tulosta ei tule, ei rotumestariakaan palkita.
- Rotumestaruuden pistelaskua varten koirakon radalta saadut pisteet käsitellään kilpailuluokasta riippuen seuraavasti:
Alokasluokka: Pistemäärä sellaisenaan
Avoin luokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,1
Voittajaluokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,2
Mestariluokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,3
- Eniten pisteitä saanut koirakko riippumatta kilpailuluokasta on rotumestari.
- Tasapisteissä korkeamman luokan tulos voittaa aina alemman luokan tuloksen. Jos tasapisteet ovat syntyneet samassa luokassa, ratkaisee radalla käytetty aika siten, että nopeampi koirakko voittaa mestaruuden.

Esimerkki:
Koirakko 1 kilpailee alokasluokassa 95 pisteen arvoisesti
Koirakko 2 kilpailee avoimessa luokassa 75 pisteen arvoisesti
Koirakko 3 kilpailee voittajaluokassa 89 pisteen arvoisesti
Koirakko 4 kilpailee mestariluokassa 71 pisteen arvoisesti

Koirakko 1 loppupisteet = 95
Koirakko 2 loppupisteet = 82,5 (75 * 1,1)
Koirakko 3 loppupisteet = 106,8 (89 * 1,2)
Koirakko 4 loppupisteet = 92,3 (71 * 1,3)

Rotumestaruuden voittaa koirakko numero 3

Rotumestaruuskilpailut