Uutiset

   

1.1.2009 KIERTOPALKINNOT 2008

Kiertopalkinnot jaetaan vuosikokouksessa Lahdessa 5.4.2009. Säännöt löytyvät Kiertopalkinnot-sivulta.

 
Näyttelykiertopalkinnot

Vuoden 2008 näyttelykiertopalkintojen alustavat tulokset ovat selvillä. Pyydämme kaikkia omistajia tarkistamaan koiriensa tulokset ja ilmoittamaan mahdollisista virheistä Pialle (pia.vatanen@kolumbus.fi, p. 050 378 1714). Katso tulokset...
  

Agility- toko ja aktiivikessu-kiertopalkinnot

Muistathan lähettää kopion KoiraNetin tiedoista tai kilpailukirjoista vuoden 2008 tulosten laskua varten Pirrelle 1.2.2009 mennessä. Omistajan tulee itse huolehtia tulosten lähettämisestä.

   

1.1.2009 UUSI PENTUVÄLITTÄJÄ

Uutena pentuvälittäjänä aloittaa Sanna Rinnekangas. Yhteystiedot:

Sanna Rinnekangas
Einarintie 6
90440 Kempele
p. 050 491 7486
sanna.rinnekangas @ saunalahti.fi

 

1.1.2009 UUSI MUOTOVALIO 

Tirhan Babetje saavutti kansainvälisen muotovalion arvon (FCI:n vahvistuksen jälkeen).

 

18.12. VUOLASVIRTA-PALKINTO KEESHONDKASVATTAJALLE

Johanna Koskiselle (kennel Eswood) on myönnetty Lauri Vuolasvirta-palkinto. Palkinto jaettiin Voittaja 2008-näyttelyn yhteydessä. Koskinen on järjestyksessä kolmas keeshondien ansiokkaasta kasvatustyöstä palkittu henkilö.

Vuolasvirta-palkinto on Suomen Kennelliiton myöntämä korkein huomionosoitus ansioituneille kasvattajille. Kasvatustyön menestyksellisyyttä tarkastellaan kasvattien saavuttamien käyttö- ja näyttelytulosten perusteella.

   

18.12. VOITTAJA 2008

Eswood Party Mousse saavutti Juniorivoittaja 2008-tittelin.

Helmililjan Hevoskastanja  saavutti Juniorivoittaja 2008-tittelin.

Eswood Party Mousse saavutti Voittaja 2008-tittelin.

Ikurin Nota Bene saavutti Voittaja 2008-tittelin.

   

12.12. NÄYTTELYT 2009

Sivuille on lisätty listaus vuoden 2009 näyttelyistä. Listaa ylläpitää Pekka Tantarimäki

Lue lisää...

 

12.12. JALOSTUSTOIMIKUNNAN AJANKOHTAISIA
 
Jalostustapaaminen

Jalostustoimikuntamme järjesti yhdessä Chow chow-yhdistyksen jalostustoimikunnan kanssa marraskuun lopussa jalostustapaamisen Jyväskylässä. Meitä oli mukavasti paikalla - kiitos vielä kaikille osallistuneille! Tilaisuuden pääluennoitsijana oli eläinlääkäri Riitta Aho. Hän puhui hyvin valaisevasti ja runsaalla kuvituksella höystettynä koirien terveestä rakenteesta ja liikunnasta. Lisätietoja haluavalle voimme lämpimästi suositella Riitan aiheesta kirjoittamaa kirjaa, jota myydään esimerkiksi ShowLinkin kautta. 

Oman yhdistyksemme jalostuksen tilaisuudessa esille nostettuja ajankohtaisia asioita voit vilkaista pidetyn alustuksen muodossa. Lisätietoja asioista voit aina kysyä Outilta (outi.halli  @ helsinki.fi, 0400-803312). 

Keskustelu aiheista myös näin tilaisuuden jälkeenkin on erinomaisen tervetullutta. Olitpa kasvattaja, yhden tai useamman kessun omistaja tai ylipäätään asioista kiinnostunut; kerrothan mielipiteesi, kannanottosi ja kehitysideasi keskustelupalstallamme (Kasvatuspalsta -> Jalostustapaaminen, marraskuu 2008). Kiitos!  

 
Jos koirasi todetaan PHPT geenitestissä positiiviseksi - ohjeita omistajalle
 

Lue lisää Terveys-sivulta...
  

Seuraavat yhteisnäytteenotot:

Lahdessa:
1. ERIKOISNÄYTTELYN YHTEYDESSÄ LA 4.4.09 
2. VUOSIKOKOUKSEN+OHEISOHJELMAN YHTEYDESSÄ SU 5.4.09

Yhdistyksemme järjestää yhteisnäytteenoton erilaisia terveystutkimustarpeita silmällä pitäen. Näyttelyiden yhteydessä olevat näytteenotot toteutetaan näyttelypaikalla kessujen arvostelun päätyttyä. Tilaisuuksissa on mahdollista otattaa koirastaan verinäyte
- PHPT-geenitestiin
- Helsingin yliopiston geenitutkimukseen

Yhdistys kustantaa näytteenoton – vastineeksi toivomme julkaisulupaa tutkimustuloksille Kessu-lehdessä sekä kotisivuillamme sekä PHPT-näytteen osalta PHPT open registerissä.

Jos PHPT-näytteitä saadaan kasaan 10 tai enemmän per lähetyskerta, maksaa yhdistys näytteiden lähetyskulut. Jos näytemäärä jää vähäisemmäksi, jaetaan lähetyskulut näytteiden lähettäjien kesken. Omistajan maksettavaksi jää kaikissa tapauksissa PHPT tutkimusmaksu (PHPT 99 dollaria, maksu euroina päivän kurssin mukaan). Helsingin Yliopiston geenitutkimus on koiran omistajalle maksuton. Maksut maksetaan näytteenoton yhteydessä käteisellä.

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut: Outi Hälli, outi.halli @ helsinki.fi, 0400-803312. Kiitos!

  

1.12. LASIKESSU

Vielä ehdit hankkia ihastuttavan Lasikessu-taulun joululahjaksi tai omaksi iloksi! Taulu on käsityötä, joten jokainen kappale on uniikki. Hinta 35 €.
 


Klikkaa kuva isommaksi

  
Taulut toimitetaan vain ennakkotilauksella ja toimitus sovitaan sihteerin kanssa. Taulu postitetaan vain jos tilaaja maksaa postikulut. Tilaukset sihteerille osoitteella tenkankessu@gmail.com.

 

1.12. KIERTOPALKINTOJEN TILANNE

Lue lisää...

 

26.11. JALOSTUSTARKASTUS

Cineraus Kristene osallistui jalostustarkastukseen. Lomake

Kuva 1    Kuva 2
  

20.11. KESSUTREFFIT

 
Pirkanmaa:

Pikkujoululenkki on ovella! Vietämme tiistaina 9.12.2008 klo 18.00 alkaen hauskan illan lenkkeilemällä/tonttuilemalla koiriemme kanssa maastossa Lempäälässä (ei suorituspaineita, lenkin pituustoiveet huomioidaan), jonka jälkeen saunatonttuillaan ja nautitaan pikkupurtavaa Innilän hiihtomajalla.

Voimme samalla myös ideoida tulevaa kessulenkkivuotta 2009, mutta yhdessäolo ja rentoutuminen tämän pimeän keskellä ovat jutun pointit. Tapahtumaan on pieni osallistumismaksu (saunakulut max. 4 €+evästys/nyyttärit). Hinta täsmentyy, kun osallistumismäärä on kokonaisuudessaan tiedossa. Hiihtomajan pihaan pääsee pääsee autolla helposti, ja parkkitilaa on.

Ilmoittautumiset viimeistään 5.12.2008, osoitteeseen riitta.pauhu@gmail.com. Kerro kuka olet, sähköpostiosoite ja koirasi tiedot. Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat kunnossa. Jo ilmoittautuneet on kirjattu. Osallistujille tulee tarkemmat ajo- ym. ohjeet. Rohkeasti vain tiedustelemaan, kun kuitenkin olet kiinnostunut. 

Huom! Emme ole roturasisteja, eli Keeshondeista kiinnostuneet ovat tervetulleita koirineen avoimeen porukkaamme.

  
Oulun seutu:

Tervetuloa kessutreffeille Virpiniemeen itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 12.00!

Ohjelmassa on yhteislenkkeilyä, makkaranpaistoa ja mahdollisesti pienimuotoiset näyttelykäyttäytymistreenit, joita on toivottu. Virpiniemessä on makkaranpaistomahdollisuus ja kahvio.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoja sanna.rinnekangas@saunalahti.fi tai 050 491 7486

 

20.11. ERIKOISNÄYTTELY LAHDESSA 4.4.2009

Lue lisää...

 

16.11. UUSIA MUOTOVALIOTA JA VOITTAJIA

Arctic Kees Ain't No Doubt saavutti Pohjoismaiden juniorivoittaja -08 -tittelin.

Eswood Windmill Girl saavutti kansainvälisen muotovalion (*FCI:n vahvistuksen jälkeen) ja Venäjän muotovalion arvon.

Tirhan Babetje saavutti Puolan muotovalion arvon sekä Puolan ja Poznanin voittaja -08 -tittelin.

 

9.11. PHPT-NÄYTTEENOTTO OULUSSA

Näytteenotto PHPT-testiä varten tapahtuu Oulussa 20.11.2008 torstaina illalla noin klo 19.00. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Sanna Rinnekangas p. 050 4917 486 (iltaisin) tai sanna.rinnekangas@saunalahti.fi

 

9.11. UUSIA MUOTOVALIOTA JA VOITTAJIA

Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof saavutti Pohjoismaiden ja Tanskan muotovalion arvon.

Eswood Windmill Girl saavutti Venäjän muotovalion arvon.

Pes Anserinus Dorisdandelindd saavutti Pohjoismaiden ja Tanskan muotovalion arvon.

Pes Anserinus Dorisdandelindd saavutti Pohjoismaiden Voittaja 2008-tittelin.

    

9.11. TULOSTEN LÄHETTÄMINEN KIERTOPALKINTOPISTEIDEN LASKUA VARTEN

Pyydämme lähettämään kopiot vuoden 2008 aikana saavutetuista tuloksista Pirrelle 1.2.2009 mennessä aktiivi-, toko- ja agilitykiertopalkintojen pistelaskua varten. Kiertopalkinnot jaetaan vuosikokouksessa Lahdessa 5.4.2009.

Aktiivikessu-säännöt löytyvät Kiertopalkinnot-sivulta.

  

9.11. TOKO-KOULUTUS

Ensimmäinen TOKO-koulutus kaikille kilpaileville tai kilpailemaan tähtääville kessuille järjestetään lauantaina 7.2.2009 Kannuksessa lämpimässä, mattopohjaisessa hallissa. Kouluttajana toimii Piritta Pärssinen. Mukaan mahtuu kymmenen koirakkoa. Osallistumismaksu on 10 € / koirakko ja 5 € / kuunteluoppilas ilman koiraa. Ilmoittautumiset Jennille (yhteystiedot). Tervetuloa mukaan!

    

4.11. TOKON LUOKKANOUSIJOITA

Henniina's Bretty Baby ohjaajanaan Helene Tynkkynen saavutti TOKOssa tuloksen, joka oikeuttaa kilpailemaan voittajaluokassa.

Kellokukka Ulpukka ohjaajanaan Marja Kokko saavutti TOKOssa tuloksen, joka oikeuttaa kilpailemaan avoimessa luokassa.

 
29.10. KIERTOPALKINTOJEN TILANNE

Lue lisää...

 

24.10. UUSI TOTTELEVAISUUSVALIO

Demicle's Bosom Friend "Saida" ohjaajanaan Jenni Ojala saavutti Suomen tottelevaisuusvalion arvon.

 
Saida tunnistusnoudossa

 
16.10. KIERTOPALKINTOJEN TILANNE

Lue lisää...

  
6.10. UUSIA MUOTOVALIOITA

Greyscale Sir Galahad saavutti Suomen muotovalion arvon.

Ikurin Regina Nova saavutti Unkarin muotovalion arvon.

Ikurin Stella Polaris saavutti saavutti Unkarin juniorimuotovalion arvon ja Euroopan Juniorivoittaja 2008 -tittelin.

 
28.9. UUSI MUOTOVALIO

Eswood Napkin saavutti Suomen muotovalion arvon.

 
28.9. TULEVIA TAPAHTUMIA

 
JALOSTUSTARKASTUS

 
Jalostustoimikunta järjestää jalostustarkastuksen jalostustapaamisen yhteydessä Jyväskylässä 22.11.08 klo 12. Tarkastus järjestetään ennakkoilmoittautumisten perusteella - vaikka vain yhdellekin koiralle.

Jalostus- ja jälkeläistarkastusten tarkoituksena on arvioida osallistuvien koirien käyttökelpoisuutta jalostuskoirina. Jalostuksen tavoiteohjelmamme mukaan jalostustkoiralla tulee olla takanaan joko näyttelyiden laatuarvostelusta vähintään palkinto "erittäin hyvä" tai hyväksytysti suoritettu jalostustarkastus. Jalostustarkastusten eduiksi näyttelyihin verrattuna voidaan laskea koiraa kohti käytössä oleva pidempi aika ja mahdollisesti matalampi osallistumiskynnys. Koiralle jalostustarkastustilanne lienee monasti helpompi kuin esiintyminen suuressa näyttelyssä. Vaikka jonkinmoinen käsiteltävyys lienee tilanteessa kuin tilanteessa plussaa, ei koiran esiintymisen tarvitse olla viimeisen päälle hiottua jalostustarkastukseen tultaessa.

Tarkastuksen voi suorittaa keeshondien arvosteluoikeudet omaava ulkomuototuomari ja Suomen Keeshond ry:n jalostustoimikunnan jäsen yhdessä tai Suomen Keeshond ry:n jalostustoimikunnan kaksi jäsentä yhdessä.

Jalostustarkastukseen osallistuvan koiran tulee olla iältään yli 15 kk.

Lisätiedot ja ennakkoilmoitautumiset: Outi Hälli, outi.halli@helsinki.fi, 0400-803312.

 
*****

SEURAAVAT YHTEISVERINÄYTTEENOTOT:

JYVÄSKYLÄSSÄ
1. JALOSTUSTAPAAMISEN YHTEYDESSÄ 22.11.
2. JYVÄSKYLÄN KOIRANÄYTTELYN YHTEYDESSÄ 23.11.

Yhdistyksemme järjestää yhteisnäytteenoton erilaisia terveystutkimustarpeita silmällä pitäen. Näyttelyn yhteydessä näyttenotto toteutetaan näyttelypaikalla kessujen arvostelun päätyttyä, Jalostustapaamisessa päivän ohjelman päätteeksi. Tilaisuuksissa on mahdollista otattaa koirastaan verinäyte
- PHPT-geenitestiin
- Helsingin yliopiston geenitutkimukseen

Yhdistys kustantaa näytteenoton. Vastineeksi toivomme julkaisulupaa tutkimustuloksille Kessu-lehdessä sekä kotisivuillamme sekä PHPT näytteen osalta PHPT open registerissä. Jos PHPT näytteitä saadaan kasaan 10 tai enemmän per lähetyskerta, maksaa yhdistys näytteiden lähetyskulut. Jos näytemäärä jää vähäisemmäksi, jaetaan lähetyskulut näytteiden lähettäjien kesken. Omistajan maksettavaksi jää kaikissa tapauksissa PHPT-tutkimusmaksu (PHPT 99 dollaria). Helsingin Yliopiston geenitutkimus on koiran omistajalle maksuton. Maksut maksetaan näytteenoton yhteydessä käteisellä.

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut: Outi Hälli, outi.halli@helsinki.fi, 0400-803312. Kiitos!

*****

ERIKOISNÄYTTELY 2009

Vuoden 2009 erikoisnäyttely järjestetään Lahdessa Renkomäen hallissa 4.4.2009. Palkintotuomarina toimii Rony Doedijns Alankomaista. Tarkemmat tiedot tulevat Kessu-lehteen 4/2008. Virallinen näyttelyilmoitus julkaistaan Koiramme-lehdessä 1-2/09.  

 

28.9. PENTUVÄLITYS

Pentuvälityssivulle on lisätty ohje pentuilmoitusten tietojen lukemiseen.

 

21.9. LUONNETESTITULOKSIA

Eswood Wilja osallistui luonnetestiin Rääkkylässä 29.8..

Eswood Goes On luonnetestiin Rääkkylässä 29.8.

Keestorpets Ruslana luonnetestiin Rääkkylässä 29.8.

Kellokukka Usko luonnetestiin Rääkkylässä 29.8.

Maruskan Olga luonnetestiin Rääkkylässä 29.8.

Tulokset...

 

14.9. AGILITYROTUMESTARUUS 2008

Kellokukka Ulpukka eli Hertta ohjaajanaan Marja Kokko voitti keeshondien agilityn rotumestaruuden Nokialla.

 
14.9. MENESTYNEITÄ HARRASTUSKESSUJA

Eswood Wilja ohjaajanaan Hilla Penttilä saavutti TOKOssa tuloksen, joka oikeuttaa sen kilpailemaan avoimessa luokassa.

Ikurin Quasi Fantasi ohjaajanaan Marianne Löf saavutti TOKOssa tuloksen, joka oikeuttaa sen kilpailemaan avoimessa luokassa.

Iso Karhu Bertta ohjaajanaan Riitta Pauhu-Pohjalainen suoritti SPeKL:n haun peruskokeen pimeäosuuden hyväksytysti.

Keestorpets Ruslana ohjaajanaan Mervi Korkiasaari suoritti käyttäytymis- eli BH-kokeen hyväksytysti.

   
14.9. UUSIA MUOTOVALIOITA

Ikurin Regina Nova saavutti kansainvälisen (FCI:n hyväksynnän jälkeen) muotovalion arvon ja Venäjän muotovalion arvon.

Ikurin Rumor Bonum saavutti Venäjän muotovalion arvon.


14.9. KESSULEIRIN KISOJEN TULOKSET

Juoksukisa:
1.Niina & Dino 3,34
1.Sanna & Aku 3,34
3. Satu & Nekku 3,36

Nakinsyönti:
1. Hilla & Wilja 5,05
2. Telle & Assi 5,48
3. Jenni & Saida 6,30


4.9. KUTSU AVOIMEEN JALOSTUSTAPAAMISEEN

Jyväskylä, lauantai 22.11.2008
Hotelli Alba, Ahlmanninkatu 4, www.hotellialba.fi

Ohjelma:
12.00   Keeshond: Jalostustarkastus (ennakkoilmoittautumiset Outi Hällille, järjestetään tarvittaessa)
12.00    Chow chow: Jalostustoimikunnan ajankohtaiset. Paula Niemeläinen

Puheenjohtaja: Pirjo-Liisa Vatanen, Ikurin kennel   
13.00    Tavoitteena terverakenteinen koira, yleistä I. ELT Riitta Aho, Punapaulan kennel
14.00    Kahvi
14.30    Tavoitteena terverakenteinen koira, yleistä II. ELT Riitta Aho, Punapaulan kennel
15.30    Keeshondin ja chow chow:n terve rakenne. ELT Riitta Aho, Punapaulan kennel
16.15    Keskustelu
17.00  Koiran rakenteen arviointi –käytännön harjoitukset. ELT Riitta Aho, Punapaulan kennel
18.00    Jalostustoimikunnan ajankohtaiset. ELL Outi Hälli, Suomen Keeshond ry
18.30    Keskustelu
20.00    ILLALLINEN

Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille!

Kasvattajatapaamisen hinta (sisältäen ohjelman, kahvin ja illallisen ) on 10 euroa Suomen Keeshond ry:n ja Chow Chow yhdistys ry:n jäsenille, muilta 22 euroa. Maksu paikan päällä käteisellä. Ilmoittautuminen (kasvattajatapaaminen, jalostustarkastus) viimeistään 27.10. Outi Hällille (outi.halli@helsinki.fi, 0400-803312, myös tekstiviestillä). Lisätiedot myös Outilta. 

Majoitus: Hotelli Alba 1 hh 56 eur/vrk, 2 hh 76 eur/vrk, koiramaksu 5 eur. Hintaan sisältyy runsas buffetaamiainen ja sauna. Jokainen varaa ja maksaa tarvitsemansa majoituksen suoraan hotelli Albasta, p. (014) 636 311, viite ”Suomen Keeshond ry”.

TERVETULOA!

Järjestäjät Suomen Keeshond ry ja Chow chow yhdistys ry
   

4.9. TÄYTEKUVIA KESSU-LEHTEEN

Kessu-lehteen kaivataan täytekuvia!

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua lehden tekemiseen. Lehden taittaja on vaihtunut, ja hänen avukseen tarvitaan mahdollisimman laaja ja monipuolinen valikoima kessukuvia. Kaikenlaisille kuville on käyttöä - kessu istuu, kessu makaa, kessu touhuaa, pääkuvia, koko koiraa, tokoa, agia, persoonallisia kuvia jne. Toivomme mielellään tarkkoja otoksia, jotka ovat painettunakin laadukkaita. Mallin ei ole tarvitse olla näyttelykehien kuningas tai kuningatar - kaikki persoonalliset kessut ansaitsevat päästä yhteisen lehtemme sivuille.

Sähköpostin kautta lähetetyissä tai pienennetyissä kuvissa on ongelmana pieni resoluutio, jolloin kuvat näyttävät lehdessä rakeisilta. Lähetä siksi kuvat alkuperäiskoossaan CD-levyllä osoitteeseen:
Pirre Puronvarsi
Koivukuja 1
62370 KANGASTO

Tule mukaan tekemään lehdestä lukijoidensa näköinen! Kiitos jo etukäteen!


4.9. KIERTOPALKINNOT

Tilanne 31.8. mennessä. Mukana noin kahdeksan ensimmäistä:
 
Eniten ROP-sijoituksia
1. Ikurin Nota Bene                                   14 kpl
2. Ikurin Regina Nova                                8 kpl
3. Cinereus Francaise De Sanna Gourska 3 kpl
3. Ikurin Kiss Me Kate                              3 kpl
4.Eerondaali Gladiator                               2 kpl
4. Eswood Napander                                 2 kpl
4. Eswood  Windmill Girl                           2 kpl
4. Heniina’s Bombom                                2 kpl
4. Lady Godiva’s Faye of Eswood             2 kpl
4. Maruskan Olga                                      2 kpl
Lisäksi 16 koiraa, jotka ovat olleet ROPpeja kerran 
 
Paras kasvattaja
1. Kennel Ikurin                                         288 p.
2. Kennel Eswood                                     273 p.
3. Kennel Henniina’s                                  99 p.
4. Kennel Iso Karhu                                   84 p.
5. Kennel Aurinkoniityn                              68 p.
5. Kennel Maruskan                                  68 p.
7. Kennel Kellokukka                                57 p.
8. Kennel Eerondaali                                  43 p.
 
Paras narttu
1.  Ikurin Regina Nova                               54 p.
2.  Ikurin Kiss Me Kate                             46 p.
3.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  43 p.
4.  Lady Godiva’s Faye of Eswood            42 p.                                  
5.  Eswood Nereida                                   41 p.
6. Sjöboffens Farewell Angelina                 36 p.
6. Maruskan Olga                                      36 p.
8. Eswood Windmill Girl                            33 p.
8. Ikurin Omnia Mea                                  33 p.
 
Paras uros
1. Ikurin Nota Bene                                   58 p.
2. Keestorpets Ultramarine                        51 p.
3. Ikurin Rex Novex                                  40 p.
4. Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof              39 p.
5. Eswood Maple Leaf                              38 p.
6. Eerondaali Gladiator                              36 p.
6. Iso Karhu Bruno                                    36 p.
8. Eswood Napkin                                     34 p. 
 
Paras veteraani
1. Ikurin Kiss Me Kate                              113 p.
2. Giltsun Aeolia                                        52 p.
3. Lohamra’s Quincy                                 30 p.
4. Dancing Shamrock vom Alten Nierstal 22 p.
5. Piccadillycircus del Monte Dragnone      20 p.
6. Maruskan Lucy                                      10 p.
 
Paras juniori
1. Keestorpets Ultramarine                        49 p.
2. Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
3. Eerondaali Gladiator                              36 p.
4. Sjöboffens Farewell Angelina                 33 p.
5. Iso Karhu Circus                                   27 p.
6. Aurinkoniityn Ajaton                              26 p.
7. Henniina’s Hipsuvarvas                          25 p.
8. Charming Hope for Kimokees                23 p.

 
Paras pentu
1. Baleissa Storm In A Teacup                   48 p.
1. Ikurin Stella Polaris                                48 p.
3. Valindale Keep The Faith                      46 p.
4. Schone Hund Erema                            35 p.
5. Helmililjan Heinä                                    31 p.
6. Helmililjan Hevoskastanja                    27 p.
7. Opera                                                    25 p.
8. Eswood Party Mousse                           22 p.
 
28.8. MENESTYNEITÄ HARRASTUSKESSUJA

Iso Karhu Bertta ohjaajanaan Riitta Pauhu-Pohjalainen suoritti SPeKL:n maastoetsinnän peruskokeen päiväosuuden hyväksytysti.
 

Maryetta's Hocus-Pocus ohjaajanaan Helena Koski saavutti agilityssä tuloksen, joka oikeuttaa sen kilpailemaan 2-luokassa. 
 
Sjöboffens Farewell Angelina ohjaajanaan Helena Kokko saavutti TOKOssa tuloksen, joka oikeuttaa sen kilpailemaan avoimessa luokassa.

   
19.8. UUSI MUOTOVALIO

Lady Godiva's Faye of Eswood saavutti Eestin muotovalion arvon.

  
13.8. KESSUJEN ENSIMMÄINEN MEJÄ-KOEOSALLISTUMINEN

Giltsun Bronco ohjaajanaan Outi Hälli osallistui ensimmäisenä keeshondina MEJÄ- eli metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen saavuttaen avoimen luokan 2-palkinnon 38 pisteellä jääden vain kaksi pistettä 1-tuloksesta.


6.8. TELLE JA ASSI TOKON NUORTEN SUOMENMESTAREIKSI

Keeshondnarttu Keestorpets Ruslana ja 12-vuotias ohjaajansa Tellervo Ranto saavuttivat Vöyrillä 3.8. järjestetyissä nuorten TOKO-SM-kisoissa 10-13-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Lisätietoa tapahtumasta...

 
6.8. UUSIA MUOTOVALIOITA

Eswood Noor saavutti Suomen muotovalion arvon.

Ikurin Rumor Bonum saavutti Suomen muotovalion arvon.

 
6.8. KESSULEIRI LÄHESTYY

Ilmoittautuminen Kessuleirille on päättynyt. Leirille on ilmoittautunut 43 henkilöä. Leiriohjelma ja ajo-ohjeet postitetaan ilmoittautuneille noin viikko ennen leiriä. 

 
29.7. UUSI MUOTOVALIO

Lady Godiva's Faye of Eswood saavutti Suomen muotovalion arvon.

 
29.7. KIERTOPALKINTOJEN PISTETILANNE

Tilanne 31.7. mennessä. Mukana noin seitsemän ensimmäistä.
 
Eniten ROP-sijoituksia

1. Ikurin Nota Bene                                   14 kpl
2. Ikurin Regina Nova                                5 kpl
3. Cinereus Francaise be Sanna Gourska    2 kpl
3. Eerondaali Gladiator                              2 kpl
3. Eswood Napander                                 2 kpl
3. Eswood  Windmill Girl                           2 kpl
3. Henniina’s Bombom                               2 kpl
3. Ikurin Kiss Me Kate                              2 kpl

Lisäksi 17 koiraa, jotka ovat olleet ROPpeja kerran
 
Paras kasvattaja

1. Kennel Ikurin                                         251 p.
2. Kennel Eswood                                     244 p.
3. Kennel Henniina’s                                  91 p.
4. Kennel Iso Karhu                                   84 p.
5. Kennel Maruskan                                  64 p.
6. Kennel Aurinkoniityn                              52 p.
7. Kennel Kellokukka                                50 p.
 
Paras narttu

1.  Ikurin Regina Nova                               54 p.
2.  Ikurin Kiss Me Kate                             45 p.
3.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  42 p.
3.  Eswood Nereida                                   41 p.
5. 
Lady Godiva’s Faye of Eswood            40 p.
6. Sjöboffens Farewell Angelina                 36 p.
7. Maruskan Olga                                      34 p.

 
Paras uros

1. Ikurin Nota Bene                                   58 p.
2. Keestorpets Ultramarine                        51 p.
3. Ikurin Rex Novex                                  40 p.
4. Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof              38 p.
4. Eswood Maple Leaf                              38 p.
6. Eerondaali Gladiator                              36 p.
7. Iso Karhu Bruno                                    35 p.


Paras veteraani

1. Ikurin Kiss Me Kate                              113 p.
2. Giltsun Aeolia                                        52 p.
3. Lohamra’s Quincy                                 30 p.
4. Dancing Shamrock v. Alten Nierstal 22 p.
5. Piccadillycircus del Monte Dragnone      20 p.
6. Maruskan Lucy                                      10 p.

 
Paras juniori

1. Keestorpets Ultramarine                        49 p.
2. Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
3. Eerondaali Gladiator                              36 p.
4. Sjöboffens Farewell Angelina                 33 p.
5. Iso Karhu Circus                                   27 p.
6. Aurinkoniityn Ajaton                              26 p.
7. Charming Hope for Kimokees                23 p.
7. Henniina's Hipsuvarvas                           23 p.

 
Paras pentu

1. Baleissa Storm In A Teacup                    48 p.
2. Valindale Keep The Faith 36 p.
3. Schone Hund Erema                              35 p.

4. Helmililjan Heinä                                    31 p.
5. Ikurin Stella Polaris                                30 p.
6. Helmililjan Hevoskastanja 27 p.
7. Eswood Party Mousse                           22 p.

 
22.7. KESSUILLE BIS-SIJOITUKSIA

Ikurin Nota Bene oli BIS-3 Karjaan kaikkien rotujen näyttelyssä.

Keestorpets Ultramarine oli BIS-3 Ylivieskan KV-näyttelyssä.

 
22.7. UUSI MUOTOVALIO

Eswood Maple Mousse saavutti kansainvälisen muotovalion arvon (FCI:n vahvistuksen jälkeen).
  

14.7. KESSULEIRI

Vuoden 2008 kessuleiri järjestetään Pohjois-Karjalassa, Rääkkylässä, 29.-31.8.2008.  Luvassa on hauskaa ja rentoa yhdessäoloa kauniissa Koivuniemessä.

Majoitus tapahtuu mökeissä (1-4 hlö/mökki) ja mahdollisuus on majoittua myös teltassa sekä saapua paikalle asuntoautolla/-vaunulla. Hinta sisältää yöpymiset, ruokailut, saunan, ohjelman ja petivaatteet mökeissä (liinavaatteet eivät sis. hintaan). Hinnat:

Aikuinen pe-su 85 € (la-su 70 €)
Alle 12-v. pe-su 45 € (la-su 30 €)
Alle 4-v. ilmaiseksi

Ilmoittautumiset 31.7.2008 mennessä Katja Seeslahdelle, katja.seeslahti @ pp.inet.fi tai Turkistarhantie 5, 80770 Kontiolahti as. Liitäthän kopion maksukuitista ilmoittautumisen mukaan. Maksu yhdistyksen tilille 107830-228022, VIITENUMERO 6677.

Tiedustelut: Katja Seeslahti 0400-730 435.

Lue lisää leiristä...

 
14.7. MAAILMANVOITTAJA 2008


© Svenska Kennelklubben & Per Undén

Maailmanvoittaja 2008-näyttely ja erikoisnäyttelyitä järjestettiin heinäkuun alussa Tukholmassa. Suomalaiset keeshondit saavuttivat näyttelyissä runsaasti menestystä, mm:

 
Maailmanvoittaja 2008:

Keestorpets Ultramarine saavutti Juniorimaailmanvoittaja 2008-tittelin.
Ikurin Nota Bene saavutti Maailmanvoittaja 2008-tittelin.
Ikurin Regina Nova saavutti Maailmanvoittaja 2008-tittelin ja oli ROP.
Ikurin Kiss Me Kate saavutti Veteraanimaailmanvoittaja 2008-tittelin.

Eswood Napander saavutti Ruotsin muotovalion arvon.
Ikurin Regina Nova saavutti Ruotsin muotovalion arvon.

 
World Keeshond Championship Show 2008, erikoisnäyttely keeshondeille:

Eswood Maple Mousse oli ROP ja samalla BIS.

 
SSUK Word Championship Show, erikoisnäyttely FCI5-roduille:

Eswood Maple Mousse oli ROP.

  
14.7. UUSI MUOTOVALIO

Henniina's Hipsuvarvas saavutti Eestin, Latvian ja Liettuan juniorimuotovalion arvot.


14.7. KIERTOPALKINTOJEN TILANNE

Tilanne 30.6. mennessä. Mukana noin seitsemän ensimmäistä:

Eniten ROP-sijoituksia
1. Ikurin Nota Bene         12 kpl
2. Ikurin Regina Nova        5 kpl
3. Eerondaali Gladiator        2 kpl
3. Heniina’s Bombom        2 kpl
3. Ikurin Kiss Me Kate        2 kpl
6. Aurinkoniityn Ajaton        1 kpl
6. Cinereus Francaise De sanna Gourska 1 kpl
6. Eswood Nereida        1 kpl
6. Eswood Maple Leaf        1 kpl
6. Eswood Windmill Girl        1 kpl
6. Ikurin Quasi Fantasi        1 kpl
6. Ikurin Rex Novex        1 kpl
6. Iso Karhu Bruno        1 kpl
6. Lady Godiva’s Faye of Eswood    1 kpl
5. Maruskan Marzi        1 kpl
5. Maruskan Olga        1 kpl
5. Schone Hund Azhan        1 kpl
5. Sjöboffens Farewell Angelina    1 kpl
5. Trihan Babetje        1 kpl

Paras kasvattaja
1. Kennel Ikurin        244 p.
2. Kennel Eswood        166 p.
3. Kennel Henniina’s         91 p.
4. Iso Karhu            84 p.
5. Kennel Maruskan        47 p.
6. Kennel Aurinkoniityn        46 p.
7. Kennel Kellokukka        37 p.

Paras narttu
1.  Ikurin Regina Nova        54 p.
2.  Ikurin Kiss Me Kate        45 p.
3.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  41 p.
3.  Eswood Nereida        41 p.
5.  Lady Godiva’s Faye of Eswood    40 p.
6. Maruskan Olga        34 p.
6. Ikurin Omnia Mea        33 p.
7. Sjöboffens Farewell Angelina    33 p.

Paras uros
1. Ikurin Nota Bene        58 p.
2. Keestorpets Ultramarine    49 p.
3. Ikurin Rex Novex         40 p.
4. Eswood Maple Leaf        38 p.
5. Eerondaali Gladiator        36 p.
6. Iso Karhu Bruno        35 p.
7. Eswood Napkin        33 p.

Paras veteraani
1. Ikurin Kiss Me Kate        113 p.
2. Giltsun Aeolia        52 p.
3. Lohamra’s Quincy        30 p.
4. Dancing Shamrock v.d. Alten Nierstal 22 p.

Paras juniori
1. Keestorpets Ultramarine        49 p.
2. Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
3. Eerondaali Gladiator        36 p.
4. Sjöboffens Farewell Angelina    33 p.
5. Iso Karhu Circus        27 p.
6. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
7. Henniina's Hipsuvarvas        23 p.

Paras pentu
1. Baleissa Storm In A Teacup    48 p.
2. Schone Hund Enerma        35 p.
3. Helmililjan Heinä         31 p.
4. Helmililjan Hevoskastanja    27 p.
5. Eswood Party Mousse        22 p.
6. Pes Anserinus Eliot        18 p.
7. Eswood Papya Mousse        10 p.
7. Eswood Pumpkin Mousse    10 p.
7. Henniina’s Heissulivei        10 p.
7. Sjöboffens Farewell Angelina    10 p.
7. Solvargens Tamvarg        10 p.

  
2.7. KESSULLE BIS-SIJOITUS

Ikurin Nota Bene oli BIS-3 Järvenpään kaikkien rotujen näyttelyssä.

 
24.6. UUSIA MUOTOVALIOITA

Eswood Napander saavutti Suomen muotovalion arvon.

Iso Karhu Agda saavutti Ruotsin muotovalion arvon.
 

18.6. TOKON KOULUTUSTUNNUS

Demicle's Bosom Friend saavutti tottelevaisuuskokeen voittajaluokassa koulutustunnuksen TK3 ja siirtyy kilpailemaan erikoisvoitajaluokkaan.

 
18.6. UUSIA MUOTOVALIOITA

Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof saavutti Latvian muotovalion arvon.
Eswood Windmill Girl saavutti Latvian muotovalion arvon.
Iso Karhu Bruno saavutti kansainvälisen muotovalion arvon (FCI:n vahvistuksen jälkeen).
Tirhan Babetje saavutti Latvian muotovalion arvon.

 
18.6 KIERTOPALKINNOT

Tilanne 31.5. mennessä, mukana noin kuusi ensimmäistä:

Eniten ROP-sijoituksia
1. Ikurin Nota Bene         11 kpl
2. Ikurin Regina Nova        4 kpl
3. Henniina’s Bombom        2 kpl
3. Ikurin Kiss Me Kate        2 kpl
5. Aurinkoniityn Ajaton        1 kpl
5. Cinereus Francaise De Sanna Gourska 1 kpl
5. Eerondaali Gladiator        1 kpl
5. Eswood Windmill Girl    1 kpl

5. Ikurin Quasi Fantasi        1 kpl
5. Ikurin Rex Novex        1 kpl
5. Iso Karhu Bruno        1 kpl
5. Maruskan Marzi        1 kpl
5. Maruskan Olga        1 kpl
5. Schone Hund Azhan        1 kpl
5. Sjöboffens Farewell Angelina    1 kpl
5. Tirhan Babetje        1 kpl

Paras kasvattaja
1. Kennel Ikurin        232 p.
2. Kennel Eswood        125 p.
3. Kennel Henniina’s         90 p.
4. Iso Karhu        75 p.
5. Kennel Aurinkoniityn        41 p.
6. Kennel Maruskan        35 p.

Paras narttu
1.  Ikurin Regina Nova        54 p.
2.  Ikurin Kiss Me Kate        45 p.
3.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  41 p.
4.  Lady Godiva’s Faye of Eswood    38 p.
5. Ikurin Omnia Mea        33 p.
5. Sjöboffens Farewell Angelina    33 p.
6. Henniina’s Bellastella        32 p.
6. Eswood Nereida        31 p.

Paras uros
1. Ikurin Nota Bene        58 p.
2. Keestorpets Ultramarine    49 p.
3. Ikurin Rex Novex         40 p.
4. Iso Karhu Bruno        34 p.
5. Eswood Napkin        33 p.
6. Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof    31 p.

Paras veteraani
1. Ikurin Kiss Me Kate        105 p.
2. Giltsun Aeolia        38 p.
3. Lohamra’s Quincy        30 p.
4. Dancing Shamrock v.d. Alten Nierstal 22 p.
 
Paras juniori
1. Keestorpets Ultramarine    49 p.
2. Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
3. Sjöboffens Farewell Angelina    33 p.
4. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
5. Iso Karhu Circus        25 p.
6. Henniina’s Hipsuvarvas        23 p.

Paras pentu
1. Baleissa Storm In A Teacup    48 p.
2. Schone Hund Erema        35 p.
3. Helmililjan Heinä         31 p.
4. Helmililjan Hevoskastanja    27 p.
5. Pes Anserinus Eliot        18 p.
6. Eswood Party Mousse        12 p.
 

9.6. UUSIA VALIOITA

Eswood Nereida saavutti kansainvälisen muotovalion arvon (FCI:n vahvistuksen jälkeen).
Eswood Nereida saavutti Norjan muotovalion arvon.
Eswood Numbat saavutti Suomen muotovalion arvon.
Iso Karhu Circus saavutti Eestin juniorivalion arvon.

 
4.6. UUSIA VALIOITA JA VOITTAJIA

Eswood Windmill Girl saavutti Eestin muotovalion arvon.
Ikurin Rex Novex saavutti Eestin muotovalion arvon.
Maruskan Oona saavutti Ruotsin muotovalion arvon.

Eswood Windmill Girl saavutti Eestin Voittaja 2008-tittelin.
Ikurin Rex Novex saavutti Eestin Voittaja 2008-tittelin.

 

4.6. SEURAAVAT YHTEISVERINÄYTTEENOTOT JÄRJESTETÄÄN 

1. YPÄJÄN KOIRANÄYTTELYN YHTEYDESSÄ 19.7. 
2. YLIVIESKAN KOIRANÄYTTELYN YHTEYDESSÄ 20.7. 
3. KESSULEIRILLÄ 30.8. 

Yhdistyksemme järjestää yhteisnäytteenoton erilaisia terveystutkimustarpeita silmällä pitäen. Näyttelyiden yhteydessä olevat näyttenotot toteutetaan näyttelypaikalla kessujen arvostelun päätyttyä. Tilaisuuksissa on mahdollista otattaa koirastaan verinäyte 

- PHPT-geenitestiin 
- Helsingin yliopiston geenitutkimukseen 
- TGA-testiin 

Yhdistys kustantaa näytteenoton. Vastineeksi toivomme julkaisulupaa tutkimustuloksille Kessu-lehdessä sekä kotisivuillamme sekä PHPT näytteen osalta PHPT open registerissä. Jos PHPT näytteitä saadaan kasaan 10 tai enemmän per lähetyskerta, maksaa yhdistys näytteiden lähetyskulut. Jos näytemäärä jää vähäisemmäksi, jaetaan lähetyskulut näytteiden lähettäjien kesken. Omistajan maksettavaksi jää kaikissa tapauksissa PHPT- ja TGA-testin tutkimusmaksut (PHPT 99 dollaria, TGA 24 euroa). Helsingin Yliopiston geenitutkimus on koiran omistajalle maksuton. Maksut maksetaan näytteenoton yhteydessä käteisellä. 

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut: Outi Hälli, outi.halli @ helsinki.fi, 0400-803312. Kiitos!

 

28.5. UUTTA TARVIKEMYYNNISSÄ

T-PAITOJA PIIRROSKUVALLA

Paidat ovat Fruit of the Loomin Value Weight O-aukkoisia paitoja, malleina tavallinen suora perusmalli ja lady fit-malli. 

Perusmallin värit: vaaleanharmaa ja teräksensininen, koot S-XL 
Lady fit-mallin värit: tiilenpunainen ja vaaleansininen, koot XS-XL 
HUOM! Lady fit-paitojen koot ovat melko pieniä! Tarvittaessa tarkista mitat tarvikemyyjältä

Kuvassa teräksensininen ja tiilenpunainen (klikkaa kuva isommaksi).

Hinta 12 euroa

 

28.5. KEESHONDILLE BIS-SIJOITUS

Ikurin Nota Bene oli BIS-3 Haminan KV-näyttelyssä 25.5.

 

28.5. TOKON LUOKKANOUSIJA

Keestorpets Ultramarine saavutti oikeuden kilpailla tokon avoimessa luokassa.

  

28.5. UUSIA MUOTOVALIOITA

Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof saavutti Venäjän muotovalion arvon.
Ikurin Quasi Fantasi saavutti Suomen muotovalion arvon.
Henniina's Brettybaby saavutti Suomen muotovalion arvon.
 

21.5. AGILITYN ROTUMESTARUUSKISAT 2008


Tämänvuotinen mestaruusmittelö pidetään sunnuntaina 14.9.2008 Nokialla. Järjestävänä seurana toimii Nokian Palveluskoiraharrastajat ry. Kisat tuomaroi Salme Mujunen ja rotumestaruus ratkeaa sunnuntain kaikkien luokkien agility- ja hyppyradan yhteistuloksen perusteella (startit C ja D). Lauantaina on mahdollisuus osallistua myös kahteen muuhun starttiin.

Rotumestaruuden säännöt:

- Kahden startin tulokset lasketaan yhteen
- Sijoitus määräytyy yhteistuloksen perusteella
- Pienimmän yhteistuloksen saanut voittaa
- Hylkäystä ei muuteta virhepisteiksi
- Jos pisteet menevät tasan, parempi aika ratkaisee
- Jokaisessa tasoluokassa (1, 2, 3) palkitaan kolme parasta. Saman tasoluokan midit ja maxit kilpailevat yhdessä
- Ellei tasoluokassa ole kolmea molemmilta radoilta tulosta saanutta koiraa, loput sijoitukset ratkaistaan yhden radan tulosten perusteella
- Rotumestaruuden voittamiseksi tulee kuitenkin saada molemmista kilpailuista tulos
- Ylimmässä luokassa parhaan tuloksen saanut on keeshondien agilitymestari. Mestari voi tulla myös alemmista luokista, jos ylemmissä tulee hylkäyksiä


Ilmoittautumiset 24.8.2008 mennessä osoitteeseen
Eva Viitaniemi
Kylväjäntie 14
33340 Tampere

Osallistumismaksu 14 €/startti, saman talouden seuraavat startit 12 €. Saman koiran neljä starttia viikonlopun aikana yhteishintaan 45 €. Kisamaksut maksetaan tilille 800018-286578 viitteellä 4161.

Lisätietoa järjestävän yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa http://npkh.fi/npkh1/

Tiedustelut joko NPKH:n Raili Hakkiselle 040-7547477 tai kessuyhdistyksen Jenni Ojalalle 040-8209761 tai Pirre Puronvarrelle 040-5166240.

Lämpimästi tervetuloa viettämään mukavaa agilitypäivää yhdessä!
 

21.5. UUSI MUOTOVALIO

Ikurin Rex Novex saavutti Suomen muotovalion arvon.

 
20.5. UUSIA MUOTOVALIOITA

Eswood Windmill Girl saavutti Suomen ja Latvian muotovalion arvon.

Ikurin Regina Nova saavutti Suomen muotovalion arvon.

 
20.5. PHPT OPEN REGISTER

Kansainvälinen PHPT Open register on juuri päivitetty. Suomalaisten (ja monien muidenkin maiden) koirien tulokset näkyvät nyt listoilla. PHPT Open Register löytyy osoitteesta
http://www.healthmatters.keeshondclub.org.uk/html/phpt_open_registers.html. Tarkemmin PHPTstä ja myös open registerin englannin kielisten listojen käännösohjeet suomeksi löydät kotisivujemme "Jalostus" kohdasta.

 
12.5. UUSI MUOTOVALIO

Tirhan Babetje saavutti Suomen, Liettuan ja Venäjän muotovalion arvot.

 
5.5. SEURAAVAT YHTEISVERINÄYTTEENOTOT

Seuraavat yhteisverinäytteenotot järjestetään Ylivieskan näyttelyn yhteydessä 20.7.2008 sekä Kessuleirin yhteydessä Rääkkylässä 31.8.2008. Näytteenotossa otetaan PHPT-, TGA- sekä geenitutkimusnäytteitä. Yhdistys kustantaa PHPT-näytteiden lähetyskustannukset, jos näytteitä saadaan kokoon vähäintään kymmenen. Omistajan maksettavaksi jää PHPT ja TGA näytteen tutkimusmaksut (PHPT 99 dollaria ja TGA 24 euroa). Yliopiston geenitutkimuksesta ei aiheudu omistajalle kuluja.
  

5.5. TERVEYSKYSELY

Terveyskysely vuosikerran 2004 pennuille on lähetetty. Muistathan palauttaa kyselyn pikapuolin -tiedot ovat rotumme eteen tehtävässä työssä kultaakin kalliimpia. Vain kyselyn palauttaneet osallistuvat palkintoarvontaan, jossa on mahdollista voittaa lahjakortti tarvikemyyntiimme!

 
5.5. NÄYTTELYKIERTOPALKINTOJEN PISTETILANNE

Kiertopalkintojen tilanne huhtikuun loppuun mennessä. Mukana noin viisi ensimmäistä:

Eniten ROP-sijoituksia
1. Ikurin Nota Bene         7 kpl
2. Ikurin Regina Nova        3 kpl
3. Ikurin Kiss Me Kate        2 kpl
4. Aurinkoniityn Ajaton        1 kpl
4. Cinereus Francaise De Sanna Gourska 1 kpl
4. Henniina’s Bombom        1 kpl
4. Maruskan Marzi        1 kpl
4. Schone Hund Azhan        1 kpl

Paras kasvattaja
1. Kennel Ikurin        193 p.
2. Kennel Eswood        72 p.
3. Kennel Henniina’s         48 p.
4. Kennel Aurinkoniityn        37 p.
5. Kennel Maruskan        27 p.

Paras narttu
1.  Ikurin Regina Nova        53 p.
2.  Ikurin Kiss Me Kate        44 p.
3.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  41 p.
4.  Lady Godiva’s Faye of Eswood    38 p.
5. Heniina's Bellastella       32 p.

Paras uros
1. Ikurin Nota Bene        57 p.
2. Keestorpets Ultramarine        49 p.
3. Ikurin Rex Novex         32 p.
4. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
5. Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof    25 p.

Paras veteraani
1. Ikurin Kiss Me Kate        97 p.
2. Lohamra’s Quincy        30 p.
3. Dancing Shamrock v.d. Alten Nierstal 22 p.
4. Giltsun Aeolia        6 p.

Paras juniori
1. Keestorpets Ultramarine        50 p.
2. Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
3. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
4. Yllabo Julia        14 p.
5. Aurinkoniityn Aralia        13 p.

Paras pentu
1. Baleissa Storm In A Teacup    20 p.
2. Pes Anserinus Eliot        18 p.
3. Helmililjan Heinä        15 p.
4. Eswood Party Mousse        12 p.
5. Sjöboffens Farewell Angelina    10 p.
5. Solvargens Tamvarg        10 p.
5. Henniina’s Heissulivei        10 p.
 

Mahdollisista virheistä tuloksissa pyydetään ilmoittamaan Pialle.

   

28.4. KUVIA ERIKOISNÄYTTELYSTÄ

Erikoisnäyttelyn kuvauspisteessä käyneiden koirien kuvat löytyvät galleriasta.

 

28.4. KESSULEIRI 2008

Kessuleiri 2008 järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Koivuniemessä, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan Rääkkylässä. Leirillä on luvassa mukavaa ohjelmaa sekä koirille että omistajille. Leirin yhteydessä on mahdollisuus osallistua myös luonnetestiin. 

Lisätietoja leiristä tulee kevään aikana kotisivuille sekä Kessuun 2/08.

Kuvia viime vuoden leiriltä

 
20.4. UUSIA MUOTOVALIOITA

Eswood Nereida saavutti Latvian muotovalion arvon.

Shone Hund Azhan saavutti Suomen muotovalion arvon.

 

7.4. ERIKOISNÄYTTELY

ROP Ikurin Regina Nova

Kuopiossa 5.4.2008 järjestettyyn keeshondien erikoisnäyttelyyn osallistui 51 koiraa. Rodun kauneimmaksi tuomarina toiminut Elina Tan-Hietalahti valitsi Ikurin Regina Novan. Vastakkaisen sukupuolen paras oli Keestorpets Ultramarine.

Muut tulokset

 

1.4. NÄYTTELYKIERTOPALKINTOJEN PISTETILANNE

Kiertopalkintojen tilanne 31.3. mennessä (mukana noin neljä ensimmäistä):

Eniten ROP-sijoituksia
1. Ikurin Nota Bene         5 kpl
2. Ikurin Kiss Me Kate        2 kpl
3. Aurinkoniityn Ajaton        1 kpl
3. Henniina's Bombom        1 kpl
3. Ikurin Regina Nova        1 kpl
3. Maruskan Marzi        1 kpl

Paras kasvattaja
1. Kennel Ikurin        153 p.
2. Kennel Eswood        49 p.
3. Kennel Aurinkoniityn        37 p.
4. Kennel Henniina's        29 p.

Paras narttu
1.  Ikurin Kiss Me Kate        42 p.
2.  Cinereus Francaise De Sanna Gourska  39 p.
2. Ikurin Regina Nova        39 p.
4. Ikurin Omnia Mea        25 p.

Paras uros
1. Ikurin Nota Bene        51 p.
2. Keestorpets Ultramarine        28 p.
3. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
4. Ikurin Rex Novex        21 p.

Paras veteraani
1. Ikurin Kiss Me Kate        97 p.
2. Lohamra's Quincy        30 p.
3. Dancing Shamrock vom Alten Nierstal    22 p.
4. Giltsun Aeolia        6 p.

Paras juniori
1. Keestorpets Ultramarine        28 p.
2. Aurinkoniityn Ajaton        26 p.
3. Yllabo Julia        14 p.
4. Sjöboffens Farewell Angelina    12 p.

Paras pentu
1. Henniina's Heissulivei        10 p.
1. Sjöboffens Farewell Angelina    10 p.
1. Solvargens Tamvarg        10 p.
4. Iso Karhu Calle        8 p.


Mahdollisista virheistä tuloksissa pyydetään ilmoittamaan Pialle.


1.4. KEESHONDILLE BIS-VOITTO

Ikurin Nota Bene oli BIS-1 Kokemäen ryhmänäyttelyssä.

 1.4. UUSI MUOTOVALIO

Iso Karhu Bruno saavutti Suomen, Eestin, Latvian, Liettuan ja Valko-Venäjän muotovalion arvot.


26.3. UUSI MUOTOVALIO

Eswood Nereida saavutti Suomen ja Eestin muotovalion arvot.


22.3. ERIKOISNÄYTTELY

Erikoisnäyttelyn alkamisaikaa on aikaistettu puolella tunnilla. Arvostelu alkaa klo 10.30.

 
17.3. UUSIA MUOTOVALIOITA JA VOITTAJIA

Henniina's Bellastella saavutti Liettuan muotovalion arvon.

Henniina's Bellastella saavutti Liettuan Voittaja 2008-tittelin.
Henniina's Hipsuvarvas saavutti Liettuan Juniorivoittaja 2008-tittelin.

 
17.3. VUOSIKOKOUS

Vuosikokous järjestettiin 15.3. Tampereen KV-koiranäyttelyn yhteydessä. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kolmivuotiskaudeksi valittiin Maria Martin ja Sanna Rinnekangas sekä varajäseniksi vuoden kaudeksi Jenni Ojala ja Niina Pelkonen.

Varapuheenjohtajana jatkaa Petri Turunen ja sihteerinä Leena Hyvönen.

Yhdistyksen muita toimihenkilöitä:

Rahastonhoitaja: Merja Poutala
Jäsensihteeri: Outi Hälli
Pentuvälittäjä: Niina Pelkonen
Tarvikemyyjä: Silja Beierschoder
Kotisivujen päivittäjä: Pirre Puronvarsi


13.3. VUOSIKOKOUS LÄHESTYY

Vuosikokous järjestetään tulevana lauantaina Tampereella. Lue lisää...

Tutustu etukäteen kokouksessa käsiteltäviin asiakirjoihin:

Toimintakertomus 2007

Jalostustoimikunnan toimintakertomus 2007

Toimintasuunnitelma 2008

 
9.3. KEESHONDIEN ENSIMMÄINEN TOKOMESTARUUSKOE

Voittajaluokassa kilpaillut Demicle's Bosom Friend ohjaajanaan Jenni Ojala voitti ensimmäisen keeshondien tokomestaruuden Kannuksessa järjestetyssä tottelevaisuuskokeessa. He saavuttivat samalla I-tulokseen ja luokkanousuun oikeuttavan pistemäärän sekä luokkavoiton yleisessä kilpailussa.

 

 
VOITTAJALUOKKA:

1. Demicle's Bosom Friend & Jenni Ojala 293,5 p. I-tulos KEESHONDIEN TOKOMESTARI 2008


ALOKASLUOKKA:

1. Keestorpets Ruslana & Mervi Korkiasaari 153 p. II-tulos

2. Eswood Maple Leaf & Pirre Puronvarsi 132 p. III-tulos

3. Javira's Charlie Chaplin & Merje Meisner-Löf 124 p. III-tulos

 

9.3. TOKON LUOKKANOUSIJA

Demicle's Bosom Friend ohjaajanaan Jenni Ojala saavutti tottelevaisuuskokeessa tuloksen, joka oikeuttaa kilpailemaan erikoisvoittajaluokassa.  

 

6.3. SUOMALAINEN KEESHOND TEKI HISTORIAA CRUFTSISSA

Ikurin Regina Nova valittiin rotunsa parhaaksi keeshondiksi maailman suurimmassa koiranäyttelyssä Cruftsissa Englannissa. Suomen Keeshond ry. onnittelee saavutuksesta!

 

   
2.3. UUSI MUOTOVALIO

Henniina's Bellastella saavutti Eestin muotovalion arvon.

 
26.2. AGILITYN LUOKKANOUSIJA

Javira's Charlie Chaplin "Charli" siirtyy kilpailemaan agilityssä MAXI2-luokkaan.

 

22.2. YHDISTYKSEN KOTISIVUT UUDISTETTU

Yhdistyksen kotisivut on uudistettu. Jos huomaat sivuilla korjattavaa tai haluat antaa niistä palautetta, ota yhteyttä Pirreen.

 
Toivotamme mukavia hetkiä uusien sivujen parissa!

 

14.2. SUOMEN KEESHOND RY, VUOSIKOKOUSKUTSU
 
Tampereen Messu- ja urheilukeskus, Pirkkahalli 
La 15.03.2008 klo 12.30

 
Ilmailunkatu 20, 33901 Tampere, Tampereen KV-koiranäyttelyn yhteydessä, kokoustilat Blenheim, Convair ja Douglas D-hallin yläkerrassa. Pirkkahallin pääaulassa on opastus kierreportaita ylös ”D-halli/ Kokoustilat”.
 
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 8§:ssa määräämät asiat:
1. Kokouksen avaaminen
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa sekä kaksi (2) ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus
4. Hyväksytään kokouksen esityslista
5. Suoritetaan valtakirjojen tarkastus
6. Edellisen vuoden toimintakertomus ja sen hyväksyminen
7. Tilikertomus ja tilintarkastajien lausunto, sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
8. Hyväksytään hallituksen laatima toimintasuunnitelma
9. Päätetään jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
10. Määrätään hallituksen edustajain, sihteerin ja mahdollisten muiden toimihenkilöiden palkkiot ja korvaukset
11. Vahvistetaan hallituksen laatima talousarvio
12. Hallituksen puheenjohtajan vaali joka kolmas (3) vuosi. Ollut viimeksi vuonna 2007.
13. Hallituksen jäsenten vaali erovuoroisten tilalle sekä varajäsenten vaali joka vuosi. Erovuorossa ovat Maria Martin ja Sanna Rinnekangas.
14. Jalostustoimikunnan puheenjohtajan vaali joka (3) kolmas vuosi. Valittiin viimeksi vuonna 2007.
15. Valitaan kaksi (2) tilintarkastajaa ja heidän varamiehensä.
16. Valitaan edustaja Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben - ry:n valtuustoon ja yleiskokoukseen sekä varamiehet heille. Valitaan joka kolmas vuosi, valittiin viimeksi vuonna 2007.
17. Käsitellään hallituksen ja jäsenten esittämät asiat. Asioista, joita ei ole kokouskutsussa, voidaan keskustella, mutta ei päättää.

 
Äänioikeutta kokouksessa voivat käyttää jäsenmaksunsa vuoden 2007 loppuun mennessä vuosi-, ainais- ja perhejäsenenmaksunsa maksaneet henkilöt, joiden tiedot on ilmoitettu jäsenrekisteriin jäsensihteerille.

 
Kokouksen yhteydessä jaetaan yhdistyksen kiertopalkinnot, mitalit ja kunniakirjat sekä palkitaan Vuoden 2007 Kessulaiset. Lisäksi paikalla on mahdollisuus ostaa tarvikemyynnistä kessutuotteita (huom. brodeeraustuotteissa on tehtävä ennakkotilaus).
 
Pirkkahalliin on sisäänpääsymaksu. Jäsenille, jotka tulevat vain kokoukseen, maksetaan sisäänpääsymaksu takaisin pääsylippua vastaan. Heitä pyydetään ottamaan yhteyttä sihteeriin kokouspaikalla. Liikenneyhteyksistä löytyy tietoa internetistä sivulta www.tesc.fi.
 
TERVETULOA!
Hallitus

Kokouksen yhteydessä on kahvitarjoilu.
  

3.2. KESSULLE BIS-SIJOITUS


Ikurin Kiss Me Kate oli BIS-2 Keuruun ryhmänäyttelyssä.

 

1.2. AGILITY- JA TOKOKESSUJEN OMISTAJAT!

Kaikkia vuonna 2007 agilityssä kilpailleita pyydetään lähettämään kopio kilpailukirjasta Pirre Puronvarrelle (joko sähköisesti, pirre.puronvarsi@storywood.fi, tai postitse, yhteystiedot yhdistyksen kotisivuilla) 15.2.08 mennessä kiertopalkintopisteiden laskemista varten.

Tokon kiertopalkintopisteiden laskemiseen tulokset otetaan Koiranetistä. Jos tiedät Koiranetin tuloksissa olevan virheen, lähetä kilpailukirjasta kopio Silja Beierschoderille 15.2.08 mennessä (joko sähköisesti, keeshond@suomi24.fi tai postitse, yhteystiedot yhdistyksen kotisivuilla).

 

29.1. PENTUVÄLITYSOHJE

Päivitetty pentuvälitysohjeemme
tuli voimaan vuoden 2008 alusta. Uusi pentuvälitysohje löytyy kotisivuiltamme. Sen voi myös pyytää nähtäväksi jalostustoimikunnan puheenjohtajalta (outi.halli @ helsinki.fi, 0400-803 312). Tärkeimmät muutokset koskevat pentuvälitysmaksun alennuksia yhdistelmän vanhempien terveystutkimusten kertymisen myötä sekä vanhempien jälkeläismäärän vaikutusta pentuvälitykseen pääsemiseen.

  

28.1. UUSI MUOTOVALIO

Javira's Elaine saavutti Suomen muotovalion arvon.

   

19.1. UUSIA TUOTTEITA TARVIKEMYYNNISSÄ

Hihamerkki kessulogolla 7 €

Halkaisija 8 cm

Puuvillapipo 8,50 €

Värit tummansininen tai punainen  

Kuvaa klikkaamalla avautuu isompi kuva tuotteesta. Lisätietoja tarvikemyyjältä.

  

19.1.  JTO on jalostuksen punainen lanka

JTO eli jalostuksen tavoiteohjelma on rotumme jalostuksen strategia eli punainen lanka, joka määrittelee mihin pyritään ja miten tavoitteisiin päästään. Tavoiteohjelman tarkoituksena on koota yhteen oleellinen tieto rodustamme, sen taustoista ja jalostuksen suunnittelussa ja toimeenpanossa tarvittavista taustatekijöistä. Sen avulla voidaan ohjata rodun kehitystä määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Tavoiteohjelmaan perehtyminen ja sen tunteminen on rodun kasvattajille ja miksei harrastajillekin ensiarvoisen tärkeää. Rotukohtaisen tavoiteohjelman tarkoitus on antaa myös rodun ulkopuolelle tärkeää tietoa rodun tilasta ja rotujärjestön toiminnasta ja sen kyvystä hoitaa sille uskottua tehtävää. Tämän tavoiteohjelman pitäisi
vastata seuraaviin kysymyksiin: missä olemme, mihin pyrimme, miten sinne pääsemme ja mitä sääntöjä matkallamme on. Ohjelmassa tuodaan julki ne tavoitteet, joita keeshondjalostukselle nyt asetetaan. JTO ohjaa ja rohkaisee ennen kaikkea ylläpitämään keeshondjalostusta koskevaa keskustelua kasvattajien ja rotujärjestön kesken.

Tutustu JTO:aan

 

6.1. AGILITYN LUOKKANOUSIJA

Maruskan Minerva "Mirva" siirtyy kilpailemaan agilityssä MAXI2-luokkaan.

 

6.1. UUSIA VALIOITA JA VOITTAJIA

Blue Nikabrik v.d. Aviflora Hof saavutti Ruotsin muotovalion arvon.
Giltsun Bronco saavutti Ruotsin muotovalion arvon.

Eswood Nereida saavutti Ruotsin Voittaja 2008-tittelin.

 

5.1. KESSULLE BIS-SIJOITUS

Ikurin Nota Bene sijoittui BIS-2:ksi Kajaanin KV-näyttelyssä.

 

4.1. PHPT

Englantilaisten koirien PHPT-geenitestituloksia on nyt julkaistu The Keeshond Club PHPT Open Register-listoilla. Listat löytyvät The Keeshond Club:n kotisivuilta.

 
Sivun alkuun

Uutiset


Uutisia-sivulla julkaistaan seuraavat yhdistyksen jäsenten omistamien kessujen saavutukset:
* Valionarvot
* Luokkanousut ja koulutustunnukset (mm. toko, agility, BH)
* Voittaja-tittelit, jotka SKL vahvistaa
* Muut SKL:n vahvistamat viralliset koesaavutukset

Koiran omistajan on itse ilmoitettava tuloksensa kotisivujen päivittäjälle.

 

Uutiset 2007