Keeshond luonne

Keeshondin luonne ja käyttäytyminen

Keeshond on alkuperäiseltä tarkoitukseltaan ollut ilmoittava vahti. Rotu onkin edelleen melko haukkuherkkä ja täysin haukkumatonta Kessua ei kannatakaan odottaa. Mikäli haluaisi teettää koiralla pentuja, olisi hyvä käydä tekemässä luonnetesti, joka kertoo toiminnasta uhan alla. Tämä myös antaa viitteitä temperamentista ja keskittymiskyvystä. Kessun luonne on melko vilkas ja se viihtyy ihmisen kanssa. Riistaviettiä tältä rodulta ei yleensä löydy. Tämä onkin melko hyvä vaihtoehto myös lapsiperheen koiraksi. Perheen tulee kuitenkin sitoutua hoitoon, sillä aktivoinnin lisäksi Kessun turkki kaipaa alkuun päivittäistä ja myöhemmin viikottaista huomiota. Keeshond eli kessu on hyvä valinta myös aivan ensimmäiseksi koiraksi.

Keeshond pentu on vilkas, iloinen luonne ja nopea oppimaan uusia asioita. Se kaipaakin ihmisen seuraa ja uusia juttuja opeteltavakseen. Kessu saattaa myös kyllästyä nopeasti, jos toistetaan liikaa samaa asiaa peräkkäin.

Keeshond luonne

Keeshond pentu tarvitsee huomiota ja koulutusta

Jotta pennusta ei aikuisena tulisi perheen pomo ja kovasti haukkuva yksilö, kaipaa se koulutusta heti pienestä pitäen. Koulutuksen tulisi olla iloista ja positiivista, eikä liian yksitoikkoista ja kuormittavaa pennulle. Myös hoitoon täytyy pentua opettaa mahdollisimman aikaisin.

Vilkkaalle luonteelle myös hoitotilanteet voivat olla hauskoja ja mukavia, mikäli ihminen pystyy järjestämään tilanteet oikein. Leikin varjolla ja palkitsemalla pääsee usein hyviin lopputuloksiin ja myöhemmin ei tarvitse nähdä niin paljon vaivaa saadakseen koiran pysymään kunnossa ja tyytyväisenä. Onnellinen koira on varmasti jokaisen omistajan tavoitteena koiraa itselleen ottaessaan.

Keeshond terveys ja Keeshond luonne kulkevat käsikädessä

Keeshond luonne

Jos koira on hyvävointinen, rento ja onnellinen, se käyttäytyy paremmin kuin jos voisi huonosti. Kun ottaa koiran, ottaa myös vastuun kaikesta sen terveyteen liittyvästä. Jos vilkasta koiraa ei aktivoida, se voi alkaa purkaa mieltään ei niin mukaviin asioihin. Tai jos ravinto ei ole sille sopivaa, näkyy se äkkiä turkin kunnossa.

Koska Keeshondin terveys on todella tärkeää, kannattaa koiran omistajan tutkia asiaa jo ennen kuin Keeshond pentu saapuu uuteen kotiin. Mitä juuri tämä koira tarvitsee voidakseen hyvin. Minkälaista liikuntaa, mitä sen kanssa voisi harrastaa, kuinka kouluttaa se tottelevaiseksi. Toki kaikki koirat pentuina rellestävät, mutta se kuuluu asiaan ja hyvällä koulutuksella asia korjaantuu aikanaan.

keeshond luonnetestissä

Luonnetesti kertoo, että Keeshond on vilkas koira. Arviot ovat jakautuneet kohtalaisen vilkkaista erittäin vilkkaisiin. Keeshondeja ei ole testattu kovin paljoa, vain joitain kymmeniä. Selkeästi kaikille yhteiseksi piirteeksi on noussut luoksepäästävyys. Vilkkaus tuo omat haasteensa koiran kouluttamiseen. Keeshond luonne ei ole kuitenkaan dominoiva. Tähän on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota johdonmukaisesti johtajuus- ja kontaktiasioiden vuoksi. Koira on perheenjäsen, mutta pomo se ei saa olla.

Keeshond luonne vaikuttaa siihen, kuinka yhteiselo perheessä sujuu. Niin kuin ihmisetkin, koirat ovat yksilöitä, eikä voi koskaan olla varma millaisen koiran saa elämäänsä mukaan. Luonnetesti auttaa siinä kohtaa, jos halutaan teettää pentuja tai lähteä näyttelyihin esiintymään. Testistä saa mukaansa pisteytetyn todistuksen koiran käytöksestä erilaisissa tilanteissa. Tämän kanssa on helpompi ennustaa esimerkiksi millaisia pentuja juuri tämä kessu voisi saada.